Glukometr Accu-Chek Performa: recenze, instrukce, cena, recenze

Glukometr Accu-Chek Performa vyrábí slavná německá společnost Roche. Vysoká přesnost výsledků potvrzuje mezinárodní norma ISO 15197: 2013. Elektrochemická metoda měření umožňuje na rozdíl od fotometrické metody kontrolovat glukózu při osvětlení jakékoli intenzity. Zařízení má malou kompaktní velikost a nemusí být kódováno. Zařízení má neomezenou záruku, podle které můžete v případě poruchy získat novou zcela zdarma.

Specifikace

Měřič má kompaktní rozměry - 94 x 52 x 21 mm a snadno se vejde do dlaně. Prakticky se necítí v ruce, protože je prakticky beztíže - pouze 59 g, a to s ohledem na baterii. K provedení měření potřebuje přístroj pouze jednu kapku krve a 5 sekund, než zobrazí výsledek. Metoda měření je elektrochemická, umožňuje nepoužívat kódování.

  • výsledek je uveden v mmol / l, rozsah hodnot je 0,6 - 33,3;
  • kapacita paměti je 500 měření, je jim uvedeno datum a přesný čas;
  • je možný výpočet průměrných hodnot za 1 a 2 týdny; měsíc a 3 měsíce;
  • K dispozici je budík, který lze přizpůsobit vašim požadavkům;
  • je možné označit výsledky, které byly dosaženy před a po jídle;
  • měřič sám informuje o hypoglykémii;
  • splňuje kritérium přesnosti ISO 15197: 2013;
  • měření zůstávají velmi přesná, pokud používáte zařízení v teplotním rozmezí od +8 ° C do +44 ° C, výsledky mohou být mimo tyto limity nepravdivé;
  • menu se skládá z intuitivních znaků;
  • Lze bezpečně skladovat při teplotách od -25 ° C do +70 ° C;
  • záruka nemá žádný časový limit.

Glukometr Accu-Chek Performa

Při nákupu glukometru Accu-Chek Performa si nemusíte dělat starosti s tím, že si musíte hned koupit něco jiného - vše, co potřebujete, je součástí startovacího balíčku.

Krabice by měla obsahovat:

  1. Samotné zařízení (okamžitě nainstalovaná baterie).
  2. 10-dílné testovací proužky.
  3. Piercingové pero Softclix.
  4. Jehly pro ni - 10 ks..
  5. Ochranný obal.
  6. Návod k použití.
  7. Záruční list.

Výhody a nevýhody

Ve světě je mnoho glukometrů, každý má své pozitivní i negativní stránky. Někteří lidé, kterým je diagnostikována cukrovka poprvé, se rozhodují na principu „levného - ne špatného“. Ale nemůžete ušetřit na svém zdraví. Chcete-li zjistit, které zařízení vyhovuje všem individuálním požadavkům konkrétní osoby, musíte si pečlivě přečíst vlastnosti každého z nich a identifikovat výhody a nevýhody.

Výhody glukometru Accu-Chek Perform:

  • nevyžaduje kódování;
  • stačí jedna malá kapka krve k měření;
  • doba měření nepřesahuje 5 sekund;
  • velký displej, který vám umožní pohodlně používat přístroj i pro osoby se slabým zrakem;
  • velké množství paměti se schopností vypočítat průměrné hodnoty;
  • existuje budík připomínající další rozměr;
  • zařízení je nakonfigurováno tak, aby upozorňovalo na hypoglykémii;
  • znakové menu;
  • neomezená záruka a možnost bezplatného výměny zařízení za nové.

Minusy:

  • náklady na testovací proužky;
  • Nelze přenášet data do počítače přes USB.

Testovací proužky pro Accu-Chek Performa

Abyste získali správné pruhy, musíte si uvědomit, že Accu-Chek vyrábí několik typů: Asset a Performa. K dispozici je také kazeta s náplní, mobilní, ale i podle jejího vzhledu můžete pochopit, že zařízení nebude fungovat.

Pro toto zařízení jsou vhodné pouze testovací proužky Performa. Vyrábí se v 50 a 100 kusech v balení. Skladovatelnost zkušebních proužků se při otevírání zkumavky nesnižuje.

Poučení o použití

Před prvním použitím si musíte pečlivě přečíst pokyny, pokud je to nutné, sledovat video v síti a ujistit se, že máte po ruce všechna potřebná zařízení a jejich data vypršení platnosti.

  1. Nejprve musíte umýt ruce mýdlem a důkladně je osušit - testovací proužky netolerují mokré ruce. Poznámka: je lepší používat teplou vodu, studené prsty cítí bolest ostřeji.
  2. Připravte si jednorázovou lancetu, vložte ji do propichovacího zařízení, sejměte ochranné víčko, vyberte hloubku propíchnutí a pomocí knoflíku uchopte držadlo. Pokud je vše hotové správně, mělo by se na pouzdro rozsvítit žluté oko.
  3. Suchou rukou vyjměte nový zkumavkový proužek zkumavky a vložte do měřiče zlatým koncem vpřed. Zapne se automaticky.
  4. Vyberte prstu pro proražení (nejlépe boční povrchy vycpávek), pevně stiskněte propichovací rukojeť, stiskněte tlačítko.
  5. Měli byste chvíli počkat, až se odebere kapka krve. Pokud to nestačí, můžete masírovat malé místo poblíž vpichu.
  6. Přiveďte glukometr pomocí testovacího proužku a lehce se dotkněte krve jeho špičkou.
  7. Během zpracování informací držte kousek bavlněné vlny alkoholem, který propíchne.
  8. Po 5 sekundách poskytne Accu-Chek Performa výsledek, můžete označit „před“ nebo „po“ jídle. Pokud je hodnota příliš nízká, zařízení upozorní na hypoglykémii.
  9. Vyhoďte z testovacího proužku testovací proužek a jehlu. V žádném případě byste je neměli znovu použít!
  10. Po vyjmutí testovacího proužku ze zařízení se automaticky vypne.

Cena elektroměru a spotřebního materiálu

Cena sady je 820 rublů. Obsahuje glukometr, propichovací pero, lancety a testovací proužky. Jednotlivé náklady na spotřební materiál jsou uvedeny v tabulce:

TitulCena testovacích proužků Performa, rubNáklady na lancetu Softclix, třít
Glukometr Accu-chek Performa50 ks - 1100;

100 ks - 1900.

25 ks - 130;

200 ks - 750.

Porovnání s Accu-Chek Performa Nano

Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa Nano

Vlastnosti
Glukometrová cena, třít820900
ZobrazitNormální bez podsvíceníVysoko kontrastní černá obrazovka s bílými znaky a podsvícením
Metoda měřeníElektrochemickéElektrochemické
Doba měření5 sec5 sec
Paměť500500
KódováníNení požadovánoVyžaduje se při prvním použití. Černý čip je vložen a již není vytažen.

Diabetické recenze

Igor, 35 let: Doposud jsem používal glukometry různých výrobců, Accu-chek Performa. Nežádá o kódování, testovací proužky a lancety lze bez problémů zakoupit v nejbližší lékárně, rychlost měření je vysoká. Pravda ještě neověřila přesnost s laboratorními parametry, doufám, že neexistují žádné velké odchylky.

Inna, 66 let: Předtím, aby změřila cukr, vždy žádala o pomoc od příbuzných nebo sousedů - nevidím dobře, a obecně jsem nikdy nechápala, jak měřič používat. Vnuk koupil Accu-chek Performa, teď to zvládnu sám. Všechny ikony jsou jasné, na obrazovce vidím čísla, dokonce mám alarm, aby mi nezmeškála měření. A nejsou potřeba žádné žetony, vždy jsem v nich byla zmatená.

Accu-Chek Accu Chek Performa - recenze vlastníků

Před zakoupením jakéhokoli produktu, v tomto případě Accu-Chek Accu Chek Performa, je lepší si nejdříve přečíst recenze. Podívejte se, co ostatní majitelé říkají o Accu-Chek Accu Chek Performa, rozhodněte se a kupte.

Pokud ještě nejste připraveni na nákup, podívejte se na specifikace, přečtěte si ceny nebo přečtěte diskusi.

Všechny recenze

Hodnocení: 1 - Recenze: 4415513 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusy: hrozná přesnost

Hodnocení: 3 - Recenze: 4415512 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusy: Zahrnuté vypršené proužky !! No, nedávejte je vůbec a neříkejte, že produkt je bez testovacích proužků!

Hodnocení: 4 - Recenze: 4415510 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusy: přesnost, drahé testovací proužky

Hodnocení: 5 - Recenze: 4415509 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: Vynikající glukometr, snadné použití.

Hodnocení: 3 - Recenze: 4415508 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusy: Drahé spotřební materiály

Poznámka: Pokud nejsou proužky vydávány pro výhodu, je lepší koupit glukometr s levnými proužky. Přesnost bude stejná

Hodnocení: 5 - Recenze: 4227135 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Velmi krásné zařízení. K měření je zapotřebí velmi malé množství krve.

Hodnocení: 5 - Recenze: 4227134 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: Pohodlí a snadné použití. (zejména pro seniory).

Hodnocení: 5 - Recenze: 4198913 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: snadné použití, rozměry

Nevýhody: drahé spotřební materiály

Komentář: Funguje to, jak bylo uvedeno, rychle, pohodlně, doufáme, že to určitě

Hodnocení: 5 - Recenze: 4187584 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: Líbilo se mi, že se snadno používá, cena je normální, v lékárně jsou vždy testovací proužky. Je pravda, že když jsem to třídil, zničil jeden testovací proužek, ale to je v pořádku, ale rychle se naučil. Jsem spokojen s měřičem Accu-Chek Perform.

Nedostatky: Nedostatky nebyly nalezeny

Hodnocení: 5 - Recenze: 4172881 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: Malý objem krve pro test, 5 s a výsledek je znám

Minusy: drahé pruhy

Komentář: Model byl doporučen veterinářem pro psa, propíchne ucho o 5 ml a krev natéká normálně natolik, aby proužky stačily a nedošlo k hematomu, jsem velmi potěšen, hlavní věcí je dovednost, první dva dny občas rozdávaly e4 e6, ale je to moje chyba, je to již kapka zhoustla, pak je hlava zraněna a kapka krve odtečena a zbytek nestačí na proužek, pak vlna absorbuje, to vše je v minulosti - nyní je vše perfektní.

Hodnocení: 5 - Recenze: 4051343 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: Vzal podíl na 500r Snadné použití. Pero pronikne pokožkou téměř bezbolestně. Pochybuji samozřejmě o přesnosti. Pruhy jsou k dispozici v lékárnách a pokud jste registrováni, rozdávají je zdarma.

Minusy: Drahé lancety 200ks 680r Opravdu používám jehlu 2-3krát

Hodnocení: 4 - Recenze: 4051342 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentář: S produktem samotným nejsou žádné problémy. Přivedli ho však na poštu Halvah, ve které byly poměrně úzké cely. Nevím, jestli existují nějaké širší, ale sotva jsem vytáhl rozkaz: doslova se zasekl. Prosím, informujte doručovací službu, abyste zohlednili velikost buněk.

Hodnocení: 4 - Recenze: 4051341 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Levná kvalita

Komentář: Byl jsem zarmoucen skutečností, že test je plochý na pokraji zpoždění. Objednávka byla přijata 19. října, datum vypršení platnosti je 30. října. Nepoužívám měřič každý den, mám všechno v souladu s hladinou cukru v krvi, vzal jsem jej, abych ho udržel pod kontrolou. Prodejci minus.

Hodnocení: 3 - Recenze: 4051340 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Snadná obsluha

Minusy: Drahé testovací proužky. Pokryjte všechny ctnosti!

Hodnocení: 5 - Recenze: 4051339 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentář: získal pro matku podle recenzí. přišla na to, jak rychle pracovat. během pobytu v lékařské nemocnici jsem zkontroloval laboratorní indikace, 100% náhoda. pouze drahé ukazatele. ale kvůli přesnosti měření můžete přeplatit

Hodnocení: 3 - Recenze: 4051338 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Nevýhody: Skladovatelnost indikátorových proužků je příliš malá. Po obdržení zboží zůstanou před uplynutím platnosti pouze tři dny. Neměl jsem ani čas je využít. Musel jsem je koupit. A příliš mnoho chyb měření.

Hodnocení: 1 - Recenze: 4051337 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Minusy: po uplynutí záruční doby (úplně)

Hodnocení: 3 - Recenze: 4051336 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Dítě má rád propíchnutý piercer

Minusy: Neustále dává chybu. Protože baterie není upevněna. V jiných glukometrech je pevná ze 4 stran. Po velkém mučení, opravě baterie, otevření a zavření závady více než jednou, je možné změřit cukr. Ve škole je dítě nepříjemné, musíte rychle měřit inzulín a oběd bez nutnosti měřit cukr. Když už ostatní kluci jedli. Drahé proužky jsou velkou nevýhodou. Když skončí, což rozdává zdarma, nakupujeme dostupnější pro jiný glukometr.

Hodnocení: 5 - Recenze: 4051335 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Používám to po dlouhou dobu. Snadno pochopitelné, jak to funguje. Bez problematického aparátu, lehký, malý. Testovací proužky středního rozsahu

Nevýhody: nebylo několik let používání

Komentář: Doporučuji těm, kteří potřebují měřit hladinu cukru v krvi

Hodnocení: 1 - Recenze: 4051334 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: levné odpadky

Minusy: nechutná práce

Komentář: strávil 10 talířů, poté E4, poté E6.
Tužka nepronikne do prstu, musíte jehlu vtáhnout do prstu sami.

Hodnocení: 3 - Recenze: 4051333 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentář: Testovací proužky jsou po splatnosti

Hodnocení: 5 - Recenze: 3891563 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Přesné údaje. Hůl na prsty nebolí. Snadné použití.

Minusy: Testovací proužky jsou trochu drahé

Komentář: Spokojeni se zařízením.

Hodnocení: 5 - Recenze: 3891562 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Pros: Potřebujete trochu krve pro svědectví. Pohodlný design. Velmi rychle

Komentář: Měřič se mi opravdu líbil

Hodnocení: 4 - Recenze: 3891561 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Komentář: Normální aparát. Pokud by bylo možné přenést do počítače (vizualizovat výsledky měření a analýzy), pak by to obecně bylo vynikající zařízení. Nezohledňuji konkrétně postup přenosu dat uvedený v příručce. Je to drahé (musíte si navíc zakoupit infračervený port atd.) A navíc, jak píše výrobce, neexistuje žádný software. Proto musíte do počítače zadat melee a diagramy si sami vytvořit.

Hodnocení: 5 - Recenze: 3416379 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: levný pohodlný velký displej rychle ukazuje výsledek

Komentář: spokojen s produktem

Hodnocení: 1 - Recenze: 3394296 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: chvíli funguje

Nevýhody: skladovatelnost

Komentář: nikdy nekupujte produkty tohoto výrobce! Měl jsem Accu-Chek Go, fungovalo to skvěle - ale teď prostě přestali uvolňovat proužky. Kupte si nové zařízení a zahoďte staré. Jsem si jistý, že stejný příběh bude s Accu-Chek Performa: budou prodávat oběh a pak ho přestanou podporovat..

Hodnocení: 5 - Recenze: 3354142 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Zařízení
+ snadné použití
+ pohodlné balení
+ mnoho přehledných příruček na youtube
+ méně traumatické
+ s minimální dovedností je test proveden rychle (méně než minuta) a je téměř bezbolestný
+ hygienický

Nevýhody: - spotřební materiál pro koně

Komentář: První měřič, nemůžu říci nic přesností měření, jako uživatel - spokojený

Hodnocení: 5 - Recenze: 3354141 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Rozměry.
Snadné použití (přístroje, lancety a testovací proužky).
Cena.
Vysoká přesnost indikací v souladu s (!) Doporučeními v pokynech!
Plně automatický.
Paměť.
Lancet nevytváří v ruce díru, jako na klinikách, které se pak léčí po dobu 2 dnů, ale vytvoří malý pasák. Poté není třeba lisovat ani vatu.

Komentář: Absolutně úžasný stroj. Pokud budete postupovat podle pokynů uvedených v pokynech, čisté ruce, hodnoty jsou velmi přesné. Plně automatický. Jediné, co je potřeba, je stisknout malou kapku na prstu a přivést ji na testovací proužek kousek od konce - nahoře. Líbilo se mi, že lanceta dělá velmi elegantní injekci a piercingová rukojeť funguje skvěle. Dělal dětem, i když se jim to opravdu líbilo, byly nadšené. Obzvláště když porovnáte, jak jejich ruce vytékají na klinikách. Velmi kompaktní velikosti (i když existuje i menší model). Jednoznačné doporučení!

Hodnocení: 5 - Recenze: 3314400 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Výhody: dobré zařízení se pohodlně vejde do ruky a nevyžaduje pozornost

Hodnocení: 5 - Recenze: 3314399 - Datum: 2020-05-03 15:04:27

Plusy: Levná. Výhodně. Průhledná. Rychle. Přesně.

Komentář: Levné zařízení. Jednoduché a snadné použití. Doporučit.

Accu check performa nano recenze

One Touch, dobrý blázen?

Accu Chek Performa Nano leží trochu, můžete si ho koupit. Pamatuji si, že Accu Chek Active neustále lhal.

Všechny glukometry ukazují více, než ve skutečnosti jsou. Přesná kontrola Performa Nano je jedna z přesných, trochu více show. Na internetu existuje speciální tabulka testů a nesrovnalostí v odečtech různých glukometrů, například stahování této tabulky, ale uvedená tabulka zůstala ve starém tabletu. Van Touch Ultra a Select jsou také dobré, trochu špatné.
Ale z fotometrického glukometru Accu Chek Aktiv několikrát dostal mírnou hypoglykémii a téměř dvakrát zemřel, dvakrát dostal těžkou hypoglykémii. Majetek za soumraku a ve špatně osvětlené místnosti leží bezbožně. Někdy ve 2, možná 3-4 mmol lež. Jakmile jsem ležel zášklby, zakrytý v chladu a vyměnil cukr, 5,4 mmol ráno na lačný žaludek, glukometr týmu Ambulance ukázal 4,3 mmol (Circuit vozidla). Takže nezjistili, co je se mnou špatně, zvracel jsem přímo na kalhoty zdravotníka, zavolali místního terapeuta a odešli. Ležel jsem tam bloudící, zlovolný, bušící a najednou jsem si vzpomněl na článek na internetu o chybách glukometru a příznaky jsou hypoglykémie, snědl jsem 4 karamelové vévodkyně a už mi v očích stmívalo. Slunce vyšlo, znovu měří cukr 2,7 mmol. Po sladkostí, po půl hodině, nevolnost zmizela, zimnice zmizela, potu zmizela, odpoledne byla chuť k jídlu a dokonce vstala na oběd. Poté byl majetek měřen pouze na dobře osvětleném místě pod sluncem nebo pod lampou. Pak jsem koupil Performu Nano a nelituju. Chyby trochu, 1 nebo 0,5 mmol není rozhodující.

Glukometr AKKU-CHEK PERFORM / SET /

Druh zboží:Zdravotnické výrobky
Výrobce:Rosh Diabets Kea GmbH
Země původu:Německo
Forma vydání a balení:ind.up.
Skladovací teplota:2 ° C až 30 ° C
Udržujte mimo dosah dětí:Ano
Všechny podobné produkty

Stručně o produktu

Kategorie
Podkategorie
Značka
Velikost paměti (měření)
Objem kapek krve (μl)
Hmotnost (g)
Funkce
Všechny specifikace

Přečtěte si o produktu

Accu-check Performa glukometr / sada / návod k použití

Struktura

• Glukometr Accu-Chek Performa s baterií

• 10 testovacích proužků Accu-Chek Performa

• Accu-Chek Softclix pro piercing

• 10 lancet Accu-Chek Softclix

Popis

• Není nutné žádné kódování

• 5 možností kontroly diabetu

• 100% splňuje požadavky normy přesnosti ISO 15197: 2013 *

• Objem kapek krve: 0,6 μl

• Paměť: 500 výsledků

• Průměrné výsledky za 7, 14, 30 a 90 dní

• Značky pro výsledky před a po jídle

• Připomenutí měření po jídle

• Alarm ve 4 bodech v čase

• Hlášení hypoglykémie

Měřič krevní glukózy s příslušenstvím.

Prodejní funkce

Zvláštní podmínky

K měření glukózy v krvi je možné z prstu odebrat celou kapilární krev a doporučit alternativní umístění (např. Předloktí).

Indikace

Glukometr Accu-Chek Performa v kombinaci s testovacími proužky Accu-Chek Performa je kompletní testovací systém navržený pro diagnostiku in vitro u lékařů v nemocnicích i u pacientů s diabetem doma. Je možné použít pro sebeovládání. Tento systém není určen k diagnostice nebo screeningu diabetu.

  • Glukometr / soupravu Accu-check Performa si můžete koupit v Moskvě v lékárně vhodné pro vás, objednáním na Apteka.RU.
  • Cena glukometru / sady / Accu-check performance v Moskvě je 586,00 rublů.
  • Návod k použití glukometru Accu-Chek Performa / set /.

Zde můžete vidět nejbližší dodací místa v Moskvě.

Dávkování

Umyjte si a osušte si ruce.

Připravte si piercingové zařízení.

Zkontrolujte datum exspirace vytištěné na zkumavce s testovacími proužky. Nepoužívejte zkušební proužky, jejichž doba platnosti vypršela..

Vložte testovací proužek do měřiče ve směru šipek. Měřič se zapne a zapípá.

Když symbol kapky krve bliká, propíchněte prst prstu zařízením na vzpírání kůže.

Lehce stlačte prst, aby se aktivoval průtok krve. To pomůže získat kapku krve..

Naneste kapku krve na přední konec žlutého okna testovacího proužku. Neaplikujte krev na horní část testovacího proužku..

Pokud je na testovací proužek naneseno dostatečné množství krve, glukometr pípne a začne blikat přesýpací hodiny..

Zobrazí se výsledek měření. V opačném případě vyjměte použitý měřicí proužek z měřiče a zlikvidujte jej..

Pokud je měření úspěšné, glukometr se automaticky vypne pět sekund po vyjmutí testovacího proužku.

Další informace o použití najdete v uživatelské příručce..

Recenze Accu-Chek Performa Nano

Děkuji, vše je rychlé a kvalitní.

Nainstalujte mobilní aplikaci ASNA

Nechte telefon - získejte odkaz pro instalaci

© 2005-2020. ASNA. Všechna práva vyhrazena
LLC ASNA, TIN 7728850310, OGRN 1137746645585, právní adresa (skutečná adresa): 129226, Moscow, st. Dokukina, d.16, s. 1, 6 patro. Telefon: +7 (495) 223-3403
Licence č. FS-99-02-006765 ze dne 12. září 2018.

Zanechte své telefonní číslo,
náš operátor vám zavolá sám!

Zpočátku můžete prohledávat celou databázi léků bez ohledu na dostupnost a ceny konkrétní lékárny

Výběrem konkrétní lékárny můžete vyhledávat produkty podle svého sortimentu a dostupnosti, stejně jako přesné ceny a informace o speciálních cenách v rámci programu ASNA-Savings.

Lékárny spojené s programem jsou označeny

Glucometer Accu Check Performance User Reviews

Přehled měřiče Accu Chek Performa

Po mnoho let neúspěšně zápasili s DIABETES?

Vedoucí ústavu: „Budete ohromeni, jak snadné je léčit cukrovku tím, že berete každý den.

Glukometry se staly nedílnou součástí života lidí s diabetem. Zařízení jsou pomocníky při sledování indikátorů doma.

Aby bylo ošetření účinné a správné, je nutné zvolit zařízení, které odpovídá parametrům a přesně zobrazuje obrázek.

Nejnovější technologií je glukometr značky Roshe - Accu Chek Performa.

Funkce přístroje

Accu Chek Performa - moderní zařízení, které kombinuje malou velikost, moderní design, přesnost a snadné použití. Přístroj usnadňuje proces měření a umožňuje přesnou kontrolu situace. Je aktivně používán zdravotnickým personálem k řízení hladiny glukózy a je také široce používán pacienty doma..

Zařízení je malé velikosti a má velký kontrast s velkým displejem. Navenek se podobá klíčence od poplachu, jeho rozměry mu umožňují zapadat do kabelky a dokonce i do kapsy. Díky velkému počtu a jasnému podsvícení jsou výsledky testu čteny bez problémů. Pohodlné lesklé pouzdro a technické parametry jsou vhodné pro použití v různých věkových skupinách.

Pomocí speciálního pera můžete ovládat hloubku vpichu - polohy jsou podrobně popsány v pokynech. Tato možnost vám umožní rychle a bezbolestně získat krev..

Jeho rozměry: 6,9 - 4,3 - 2 cm, hmotnost - 60 g. Zařízení údaje označí před / po jídle. Vypočítají se také průměrné ukazatele všech uložených výsledků během měsíce: 7, 14, 30 dní.

Používání Accu Chek Performa je velmi snadné: výsledek je získán bez stisknutí klávesy, automaticky se zapíná a vypíná a odběr krve se provádí kapilární metodou. Pro provedení studie stačí správně vložit testovací proužek, aplikovat kapku krve - po 4 sekundách je odpověď připravena.

K odpojení může dojít automaticky 2 minuty po skončení relace. Do paměti zařízení lze uložit až 500 indikátorů s datem a časem. Všechny výsledky jsou přenášeny do počítače pomocí kabelu. Baterie měřiče je navržena pro přibližně 2000 měření.

Měřič je vybaven pohodlnou alarmovou funkcí. Sám si vzpomíná, že je třeba provést další studii. Pro výstrahy můžete nastavit až 4 pozice. Každé 2 minuty přístroj opakuje signál až 3krát. Accu-Chek Performa také varuje před hypoglykémií. Stačí zadat kritický výsledek doporučený lékařem do zařízení. S těmito indikátory zařízení okamžitě vydá signál.

Standardní vybavení zahrnuje:

  • Accu Chek Performa
  • originální testovací proužky s kódovým štítkem;
  • Nástroj AccuCheck Softclix piercing;
  • baterie;
  • lancety;
  • případ;
  • kontrolní roztok (dvě úrovně);
  • uživatelský manuál.

Jak používat zařízení?

Nejprve musíte zařízení zakódovat:

  1. Vypněte a vypněte displej zařízení od vás.
  2. Vložte kódový štítek s číslem od vás do konektoru, dokud se nezastaví.
  3. Pokud již bylo zařízení použito, vyjměte starý talíř a vložte nový.
  4. Při každém použití nového balení testovacích proužků vyměňte destičku.

Provádění měření hladiny cukru pomocí zařízení:

  1. Umyjte si ruce.
  2. Připravte si defektní zařízení.
  3. Vložte testovací proužek do zařízení.
  4. Porovnejte kódovací indikátory na obrazovce s indikátory na zkumavce. Pokud se kód neobjeví, musíte postup zopakovat: nejprve vyjměte a poté vložte testovací proužek.
  5. Zpracovat prst a propíchnout zařízení.
  6. Dotkněte se žluté oblasti proužku a kapka krve.
  7. Počkejte na výsledek a vyjměte testovací proužek..

Video instrukce pro použití Accu-Chek Perform:

Testovací proužky pro zařízení

Testovací proužky jsou vyráběny pomocí unikátní technologie, která zaručuje komplexní ověření testovacích dat..

Mají šest zlatých kontaktů, které poskytují:

  • přizpůsobení kolísání hladiny vlhkosti;
  • adaptace na kolísání teploty;
  • rychlá kontrola aktivity pásů;
  • kontrola množství krve pro testování;
  • kontrola integrity pásu.

Kontrolní test zahrnuje řešení dvou úrovní - s nízkou / vysokou koncentrací glukózy. Jsou zapotřebí: při přijímání pochybných dat, po výměně za novou baterii, při použití nového balení proužků.

Co odlišuje Accu-Chek Performa Nano?

Accu Chek Performa Nano je extrémně malý měřič, který je velmi vhodný pro nošení v peněžence nebo kabelce. Bohužel je ukončena, ale stále si ji můžete koupit v některých internetových obchodech nebo lékárnách.

Mezi výhody minimodelu lze rozlišovat:

  • moderní design;
  • velký displej s jasným obrazem a podsvícením;
  • kompaktnost a lehkost;
  • poskytuje spolehlivá data a splňuje všechny požadavky na přesnost;
  • rozsáhlé ověření výsledků;
  • funkčnost: výpočet průměrné hodnoty, značky před jídlem / po jídle, výstražné a varovné signály;
  • rozsáhlá paměť - až 500 testů a jejich přenos do PC;
  • dlouhá životnost baterie - až 2000 měření;
  • tam je kontrola.

Nevýhody zahrnují častý nedostatek spotřebního materiálu a relativně vysokou cenu zařízení. Posledním kritériem nebude minus pro všechny, protože náklady na zařízení jsou plně v souladu s kvalitou.

Názory uživatelů

Accu Chek Performa shromáždil mnoho pozitivních recenzí od lidí, kteří zařízení používali pro domácí sledování. Byla zaznamenána spolehlivost a kvalita zařízení, přesnost indikátorů, další výhodná funkčnost. Někteří uživatelé ocenili vnější vlastnosti - stylový design a kompaktní pouzdro (obzvlášť se mi líbila polovina ženy).

Podělím se o své zkušenosti s používáním zařízení. Accu-Chek Perfoma se snadno používá, má paměť pro velké množství měření, přesně ukazuje výsledek (speciálně ověřené klinickou analýzou, ukazatele se liší o 0,5). S piercingovým perem jsem byl velmi potěšen - hloubku vpichu si můžete nastavit sami (nastavit ji na čtyři). Z tohoto důvodu byl postup téměř bezbolestný. Funkce alarmu vám připomíná rutinní sledování hladiny cukru v průběhu celého dne. Před nákupem jsem upozornil na design zařízení - velmi moderní a kompaktní model, který si mohu vzít všude s sebou. Celkově velmi spokojený s měřidlem.

Olga, 42 let, Petrohrad

Tento měřič používám ve své lékařské praxi. Všiml jsem si vysoké přesnosti výsledků jak v hypoglykemických podmínkách, tak ve vysokých cukrech, rozsáhlá škála měření. Zařízení si pamatuje datum a čas, má rozsáhlou paměť, vypočítává průměrný ukazatel, splňuje požadavky na přesnost - tyto ukazatele jsou důležité pro každého lékaře. Pro pacienty, kteří používají doma, bude výhodná funkce připomenutí a varování. Jediným negativním je přerušení dodávky testovacích proužků.

Antsiferova L.B., endokrinolog

Moje matka má cukrovku a potřebuje kontrolovat glukózu. Koupil jsem ji Accu-Chek Perfoma na radu známého lékárníka. Zařízení vypadá docela pěkně, velmi kompaktně s velkou obrazovkou a podsvícením, což je důležité pro starší lidi. Jak poznamenává maminka, použití glukometru je velmi snadné regulovat cukr. Stačí vložit proužek, propíchnout prst a aplikovat krev. Po několika sekundách se výsledek zobrazí na displeji. „Připomenutí“ jsou také vhodná, což vyžaduje včasné provedení testu. U pacientů s diabetem se toto zařízení na dlouhou dobu stane skutečným přítelem.

Alexey, 34 let, Čeljabinsk

Zařízení lze zakoupit ve specializovaných prodejnách, lékárnách, na webu.

Průměrná cena za Accu-Chek Performa a příslušenství:

  • Accu-Chek Perfoma - 2900 p.;
  • Kontrolní roztok - 1000 otáček;
  • Testovací proužky 50 ks - 1100 s., 100 ks. - 1700 p.;
  • Baterie - 53 r.

Accu-Chek Perfoma je zařízení nové generace pro testování v různých podmínkách. Získání výsledku glukometrem je nyní rychlé, pohodlné a snadné..

Glucometer Accu Chek Performa Nano: recenze a ceny Accu Chek Performa Nano

Glukometr Roche Diagnostics Accu Chek Performa Nano je považován za nesporného lídra mezi podobnými zařízeními pro každodenní testování hladiny cukru v krvi. Toto zařízení má velmi přesný a stylový design, který má malou velikost, takže je vhodné ho nosit ve své peněžence, zejména pro děti, abyste mohli kdykoli kontrolovat hodnoty glukózy..

Funkce přístroje

K získání výsledků testu s tímto glukometrem je zapotřebí pouze 0,6 μl krve, což je jedna kapka. Glukometr Nano je vybaven vysoce kvalitním displejem s velkými symboly a pohodlným podsvícením, aby ho mohli používat lidé se slabým zrakem, zejména toto zařízení je vhodné pro starší lidi.

Výkon Accu-check nano má rozměry 43x69x20 mm, jeho hmotnost je 40 gramů. Zařízení umožňuje uložit 500 výsledků studie s datem a časem analýzy. K dispozici je také funkce pro výpočet průměrné hodnoty měření za týden, dva týdny za měsíc nebo tři měsíce. To vám umožní sledovat dynamiku změn a analyzovat ukazatele po dlouhou dobu..

Accu-check performance nano je vybaven speciálním infračerveným portem, který je součástí zařízení, umožňuje synchronizovat všechna přijatá data s počítačem nebo notebookem. Aby pacient nezapomněl na provedení nezbytných studií, má přístroj vhodný budík, který má funkci připomenutí.

Jako baterie se používají dvě lithiové baterie CR2032, které jsou dostatečné pro 1000 měření. Zařízení se může při instalaci testovacího proužku samostatně zapnout a po použití se automaticky vypne. Měřič se vypne dvě minuty po analýze. Po uplynutí doby skladování zkušebního proužku musí zařízení o tom informovat alarmem.

Aby mohl Accu zkontrolovat výkon nano po dlouhou dobu, je nutné dodržovat pravidla používání a skladování zařízení. Přípustná skladovací teplota je od 6 do 44 stupňů. Vlhkost vzduchu by měla být 10-90 procent. Zařízení lze používat v pracovní výšce až 4000 metrů nad mořem.

Výhody

Mnoho uživatelů volí Accu check performance nano a zanechává pozitivní zpětnou vazbu o své funkčnosti a vysoké kvalitě. Zvláště diabetici rozlišují mezi pozitivními vlastnostmi následujících vlastností zařízení:

  • Pomocí glukometru lze získat výsledky měření hladiny cukru v krvi za půl minuty.
  • Studie vyžaduje pouze 0,6 μl krve.
  • Přístroj je schopen uložit do paměti posledních 500 měření s datem a časem analýzy..
  • Kódování probíhá automaticky.
  • Měřič má infračervený port pro synchronizaci dat s externími médii.
  • Měřič umožňuje provádět měření v rozsahu od 0,6 do 33,3 mmol / l.
  • Ke studiu hladiny glukózy v krvi pacienta se používá elektrochemická metoda..

Sada zařízení obsahuje:

  1. Zařízení samotné pro měření cukru v krvi;
  2. Deset testovacích proužků;
  3. Piercingové pero Accu-Chek Softclix;
  4. Deset lancet Accu Check Softclix;
  5. Tryska na rukojeti pro odběr krve z ramene nebo předloktí;
  6. Pohodlné měkké pouzdro pro zařízení;
  7. Uživatelská příručka v ruštině.

Návod k použití

Aby zařízení začalo fungovat, je třeba do něj vložit testovací proužek. Dále musíte zkontrolovat číselný kód. Po zobrazení kódu by se na displeji měla objevit blikající kapka krve, což znamená, že je přístroj připraven k použití.

Před použitím Accu Chek Perform Nano si důkladně umyjte ruce mýdlem a gumovými rukavicemi. Prostřední prst musí být důkladně otřen, aby se zlepšil krevní oběh, poté je otřen roztokem obsahujícím alkohol a vpichem je provedeno proražení perem. Je lepší propíchnout kůži ze strany prstu tak, aby to nebolí. Aby vám kapka krve vynikla, jemně masírujte prst, ale netlačte.

Špička zkušebního proužku, žlutá, musí být přivedena k nahromaděné kapce krve. Testovací proužek automaticky absorbuje požadované množství krve a informuje, zda je nedostatek krve, v tomto případě může uživatel přidat potřebnou dávku krve.

Po úplném vstřebání krve do testovacího proužku se na displeji zařízení objeví symbol přesýpacích hodin, což znamená, že Accu check nano zahájil proces krevního testování na glukózu v něm. Výsledek testu se objeví na obrazovce po pěti sekundách a mnoho ruských glukometrů pracuje tímto způsobem.

Pro léčbu kloubů naši čtenáři úspěšně použili DiabeNot. Vzhledem k oblibě tohoto produktu jsme se rozhodli vám ho nabídnout.
Více zde...

Všechny výsledky testu se automaticky ukládají do paměti zařízení a zaznamenává se datum a čas testu. Před vypnutím měřiče je možné upravit výsledky analýzy a zapsat si poznámky, když byl proveden krevní test - před nebo po jídle.

Recenze Accu Check Perform Nano

Accu-performance nano je docela populární mezi lidmi, kteří mají problémy s vysokou hladinou glukózy v krvi. Nejprve si uživatelé všimnou použitelnosti a jednoduchého menu zařízení. Accu check performance nano lze použít pro děti i dospělé.

Vzhledem k jeho malé velikosti je možné s sebou nosit a v případě potřeby provést krevní test kdykoli. Za tímto účelem má zařízení praktický kufříkový kufr s přihrádkami, kde jsou všechna zařízení pro provádění testu vhodně umístěna.

Obecně má zařízení docela pozitivní hodnocení za přijatelnou cenu, což je 1600 rublů. Měřič je vysoce kvalitní a spolehlivý, takže záruka na něj je 50 let, což potvrzuje důvěru výrobců v jejich výrobky.

Zařízení má moderní design, takže jej lze použít i jako dárek. Mnoho uživatelů se nehanbí předvést měřič svým přátelům, protože se podobá inovativnímu zařízení ve vzhledu, čímž ukazuje zájem ostatních.

Mnoho tvrdí, že je velmi podobné modernímu mobilnímu telefonu, který přitahuje pozornost.

Recenze na glukometru mají také negativní recenze, což se hlavně projevuje obtížností získání testovacích proužků pro provedení krevního testu. Někteří lidé si také stěžují, že pokyny k zařízení jsou psány příliš komplikovaným jazykem a malým písmem.

Proto před předáním zařízení starším lidem je vhodné nejprve si na to přijít a pak vysvětlit, jak používat měřič pomocí příkladu.

Glukometr Accu Chek Performa Nano: cena, recenze, přesnost

Glucometer AccuChek Performa Nano je nesporným lídrem mezi analyzátory evropské produkce. Výrobce tohoto zařízení pro měření glukózy v krvi je světově proslulá společnost Roche Diagnostics.

Zařízení se vyznačuje vysokou přesností a stylovým designem, má kompaktní rozměry, proto je velmi vhodné nosit v kapse nebo kabelce. Ze stejného důvodu je toto zařízení často vybíráno pro děti, které musí pravidelně měřit cukr..

Výrobce poskytuje záruku na vysokou kvalitu a trvanlivost zboží. Díky glukometru mají diabetici možnost sledovat svůj vlastní stav, upravovat léčebný režim a stravu.

Popis zařízení

Glukometr Accu Chek PerformaNano je nezbytný pro lidi s diagnózou diabetu 1. nebo 2. typu. Cena zařízení je přibližně 1500 rublů, což je pro mnoho diabetiků docela přijatelné.

Toto zařízení poskytuje výsledky studie za pět sekund. Baterie obsažená v sadě je dostatečná pro 1000 měření.

Sada obsahuje měřící zařízení, testovací proužky pro glukometr Accu Chek Perform Nano v množství 10 kusů, piercingové pero, lancety v množství 10 kusů, další trysku pro odběr krve z alternativních míst, diabetický monitorovací deník, dvě baterie, instrukce v ruském jazyce, kupón záruka, pohodlné pouzdro na přenášení a skladování.

Analyzátor Accu Chek Performa Nano má kromě vysoké kvality a spolehlivosti mnoho výhod.

  • Jedná se o pohodlné kompaktní zařízení, které svým rozměrem připomíná klíčenku pro auto a váží pouhých 40 g. Díky své malé velikosti se snadno vejde do kapsy nebo kabelky, takže je skvělé pro cestování.
  • Samotné zařízení a testovací proužky obsažené v soupravě poskytují velmi přesné výsledky analýzy, takže mnoho diabetiků důvěřuje měřiči. Přesnost měřiče je minimální. Výkon analyzátoru je v přesnosti srovnatelný s laboratorními údaji.
  • Díky přítomnosti speciálních zlatých kontaktů lze testovací proužky skladovat otevřené. Kapka cukru vyžaduje minimální kapku krve 0,5 μl. Výsledky analýzy lze získat po pěti sekundách. Když je datum vypršení platnosti testovacích proužků, přístroj vás upozorní zvukovým signálem.
  • Analyzátor se vyznačuje prostornou pamětí, která ukládá až 500 posledních studií. V tomto ohledu mohou diabetici vypočítat průměr za 7 nebo 30 dní. Pacient má možnost ukázat přijatá data ošetřujícímu lékaři.
  • Pomocí speciální trysky může diabetik odebrat krev nejen z prstu, ale také z ramene, předloktí, stehna nebo dlaně. Tato místa jsou považována za méně bolestivá a pohodlná..
  • Praktická funkce alarmu vám připomene potřebu analýzy. Uživatel má k dispozici čtyři režimy pro nastavení připomenutí v různých časech. Zařízení vám pomůže včasně připomenout hlasitým zvukovým signálem..

Pacient může také nezávisle stanovit kritickou hladinu cukru. Po dosažení tohoto indikátoru vydá měřič speciální signál. Stejnou funkci lze použít s nízkou hladinou glukózy..

Jedná se o poměrně jednoduché a snadno použitelné zařízení, které zvládne i dítě. Velkým plusem je přítomnost širokoúhlé obrazovky s jasnými velkými postavami, takže zařízení je ideální pro starší a zrakově postižené osoby.

V případě potřeby se analyzátor připojí pomocí kabelu k osobnímu počítači a odešle všechna uložená data.

Abyste získali správné indikátory, musíte vědět, jak používat měřič Aku Chek Performa Nano.

Manuál

Jak používat měřič? Před analýzou si musíte prostudovat pokyny a zjistit, jak používat glukometr Accu Chek Performa Nano. Aby zařízení automaticky začalo fungovat, je do zásuvky měřiče nainstalován zkušební proužek.

Dále je třeba zkontrolovat kódovou sadu čísel, která se objeví na displeji. Když se objeví ikona blikající kapky krve, můžete bezpečně zahájit analýzu - glukometr je připraven k použití.

Připravte si předem testovací proužky, piercingové pero a lancety. Před zákrokem si umyjte ruce mýdlem a osušte je ručníkem. Prostřední prst je jemně masírován a lehce tře, aby se zlepšil krevní oběh.

  1. Podložka prstu se otře alkoholem, roztok se nechá uschnout a pak se provede propíchnutí pomocí piercingového pera na boku, aby se zabránilo bolesti. Aby se izoloval požadovaný objem krve, prst se jemně masíruje, zatímco je nemožné vyvíjet tlak na cévy.
  2. Testovací proužek ve speciální oblasti, žlutě natřený, se přivede do výsledné kapky krve. K absorpci biologického materiálu dochází automaticky. Pokud není k dispozici dostatek krve pro analýzu, přístroj vás na to upozorní a diabetik může přidat chybějící dávku vzorku..
  3. Po úplném vstřebání krve se na obrazovce měřiče zobrazí ikona přesýpacích hodin. Po pěti sekundách může pacient zobrazit výsledky studie na displeji..

Přijatá data se automaticky ukládají do paměti analyzátoru, navíc se zobrazuje datum a čas analýzy..

V případě potřeby si diabetik může poznamenat dobu testu - před jídlem nebo po jídle.

Uživatelské recenze

Měřicí přístroj Accu Chek PerformaNano má nejčastěji kladné recenze od lidí, kteří jej používali k měření hladiny cukru v krvi doma. Diabetici poznamenávají, že se jedná o velmi pohodlný analyzátor s jasnými a jednoduchými ovládacími prvky. Tento přístroj mohou používat děti i dospělí..

Díky své kompaktní velikosti je přístroj ideální pro přenášení, můžete jej bezpečně vzít na cesty nebo do práce. Pohodlný kryt feny vám umožní nosit testovací proužky, lancety a veškeré potřebné vybavení.

Cena zařízení je také považována za velké plus, díky kterému si ho může mnoho uživatelů koupit. Výrobce poskytuje 50letou záruku na zařízení, čímž potvrzuje vysokou kvalitu, trvanlivost a spolehlivost svých produktů. Video v tomto článku ukáže, jak funguje glukometr vybrané značky..

Accu-chek performance nano - recenze, pokyny

Recenze Accu-Chek Performa Nano Glucose Meter Review

Glukometr je zařízení, pomocí kterého můžete kontrolovat hladinu glukózy v krvi.

Pro kvalitní a efektivní ošetření je důležité vybrat zařízení, které splňuje potřebné parametry. Kromě toho by měl zobrazovat přesný obrázek o stavu pacienta..

Accu-Chek Perfoma Nano je glukometr, který vede mezi podobnými zařízeními pro každodenní sledování obsahu cukru v těle..

Jeho aplikace nevyžaduje speciální dovednosti a výsledek může být dosažen během několika sekund

Je zařízení, pomocí kterého je možné kontrolovat hladinu glukózy v krvi.

Pro kvalitní a efektivní ošetření je důležité vybrat zařízení, které splňuje potřebné parametry. Kromě toho by měl zobrazovat přesný obrázek o stavu pacienta..

Accu-Chek Perfoma Nano je glukometr, který vede mezi podobnými zařízeními pro každodenní sledování obsahu cukru v těle..

Jeho aplikace nevyžaduje speciální dovednosti a výsledek může být dosažen během několika sekund

Informace o glukometru

Moderní zařízení, které kombinuje snadné použití a spolehlivost výsledků, je glukometr Accu-Chek Performa Nano. Má malou velikost a vyniká svým moderním designem mimo jiné zařízení podobné akce. Zařízení je vhodné používat, protože pro stanovení cukru v těle nevyžaduje zvláštní dovednosti od pacienta.

Accu-Chek Performa Nano je široce používán ve zdravotnických zařízeních pro kontrolu hladiny glukózy u lidí s diabetem. Zařízení lze zakoupit v lékárně a použít doma k posouzení stavu pacienta.

Samotné zařízení je malé, ale jeho displej je velký a vysoký kontrast. Měřič se snadno vejde i do kabelky nebo do kapsy na oblečení. Výsledky studie lze spočítat díky jasnému podsvícení displeje.

Technické parametry elektroměru pomáhají starším lidem používat jej, protože výzkumná data jsou zobrazena ve velkém počtu.

Hloubku vpichu je možné regulovat pomocí speciálního pera, které je součástí měřiče. Díky této možnosti je možné získat krev pro výzkum v krátkém čase, aniž by během procedury došlo k nepříjemným pocitům.

Accu-Chek Performa Nano se snadno používá a je možné zjistit výsledek studie bez zvláštního úsilí. Zařízení se zapíná a vypíná v automatickém režimu a krev pro výzkum lze získat kapilární metodou. K posouzení obsahu glukózy v krvi je třeba do přístroje vložit testovací proužek, na něj kapku krve a po 4 sekundách uvidíte výsledek.

Charakteristický

Velikost měřiče Accu-Chek Performa Nano je 43 * 69 * 20 a hmotnost nepřesahuje 40 gramů. Funkce zařízení je schopnost ukládat do paměti velké množství výsledků označujících přesné datum a čas postupu.

Kromě toho je měřič vybaven funkcí, jako je stanovení průměrného měření po dobu 7 dnů, 2 nebo 3 měsíců. Pomocí této funkce je možné sledovat dynamiku změn koncentrace glukózy v lidské krvi a hodnotit ukazatele po dlouhou dobu.

Accu-Chek Perform Nano má infračervený port, který umožňuje synchronizovat všechna přijatá data s notebookem nebo počítačem.

Součástí zařízení je funkce připomenutí, která pomáhá osobě s diabetem nezapomenout na nutnost provedení postupu.

Accu-Chek Perfoma Nano se může samostatně zapnout a vypnout nějaký čas po skončení studie. Po uplynutí doby uložení testovacího proužku to zařízení obvykle hlásí s alarmem.

Výhody a nevýhody

Recenze zařízení Accu-Chek Performa Nano jsou většinou pozitivní. Mnoho pacientů potvrzuje své pohodlí v léčbě, kvalitě a multifunkčnosti. Lidé s cukrovkou zaznamenávají následující výhody glukometru:

  • použití přístroje pomáhá získat informace o koncentraci cukru v těle po několika sekundách,
  • stačí jen několik mililitrů krve na výkon,
  • k vyhodnocení glukózy se používá elektrochemická metoda,
  • zařízení má infračervený port, díky kterému můžete synchronizovat data s externími médii,
  • kódování glukometru se provádí automaticky,
  • paměť zařízení umožňuje uložit výsledky měření s datem a časem studie,
  • měřič je velmi malý, takže je vhodné ho nosit v kapse,
  • baterie dodávané se zařízením umožňují až 2000 měření.

Glukometr Accu-Chek Performa Nano má mnoho výhod, ale někteří pacienti také upozorňují na nedostatky. Cena zařízení je poměrně vysoká a je často obtížné koupit správné zásoby.

Návod k použití

Před zahájením postupu pro stanovení hladiny cukru v krvi musíte do glukometru Accu-Chek Performa Nano vložit testovací proužek. Zařízení se považuje za připravené k použití, jakmile se na displeji objeví blikající ikona kapky.

Pokud bylo zařízení již použito, musíte odstranit starý talíř a vložit nový.

Pokyny k použití glukometru Accu-Chek Performa Nano zahrnují následující postupy:

  • Před zahájením procedury si důkladně umyjte ruce a noste gumové rukavice.,
  • pro zlepšení přísunu krve do prostředního prstu se doporučuje dobře ho otřít, což usnadní postup,
  • prst by měl být ošetřen antiseptikem a propíchnut speciálním prorážečem,
  • pro zmírnění bolesti se doporučuje provést vpich z prstu,
  • po propíchnutí musíte trochu masírovat prst, ale netlačte na něj - urychlí to uvolňování krve,
  • Na kapku krve, která se objeví, by se měl konec zkušebního proužku dostat žlutě.

Testovací proužek obvykle absorbuje správné množství testovací tekutiny, ale pokud to nestačí, může být zapotřebí další krev..

Poté, co je kapalina absorbována do testovacího proužku, začne krevní test v glukometru. Na obrazovce se zobrazí ve formě přesýpacích hodin a výsledek je možné získat po několika sekundách.

Všechny výsledky těchto postupů jsou uloženy v paměti zařízení s uložením data a času..

Pro posouzení koncentrace cukru v těle pacienta je možné odebrat vzorek tekutiny pro výzkum z alternativních míst, tj. Z dlaně nebo kostkovaného ramene. V takové situaci nemusí být získané výsledky vždy správné a je nejlepší odebrat krev z takových alternativních míst ráno na lačný žaludek.

Recenze

Glukometr Accu-Chek Performa Nano je požadován u lidí s diabetem. Je to pohodlné a snadné použití a výsledek můžete získat během několika sekund. Malá velikost glukometru vám umožní nosit ji v kapse nebo malé kabelce.

"Diabetici mi bylo diagnostikováno ještě nedávno, ale zkušenosti s glukometry jsou již bohaté." Doma používám Accu-Chek Performa Nano, který se snadno používá a vždy ukazuje přesný výsledek. Glukometr je vhodný v tom, že je schopen zapamatovat si velké množství studií. Líbí se mi piercingové pero dodávané se zařízením. S jeho pomocí je možné regulovat hloubku vpichu a provádět studii téměř bezbolestně. Zařízení je tak malé, že ho můžete nosit s sebou, abyste mohli pracovat a podle potřeby provádět krevní testy. “.

Irina, 45 let, Moskva

"Moje matka trpí cukrovkou, takže musím neustále sledovat obsah cukru v těle." Bylo důležité koupit zařízení, které by se dalo snadno používat doma. Výběr jsme zastavili na měřiči Accu-Chek Performa Nano a stále jej používáme. Výhodou přístroje je podle mého názoru jeho kompaktnost a osvětlení obrazovky, což je zvláště důležité pro lidi se slabým zrakem. Máma je se zařízením spokojená a říká, že díky Accu-Chek Performa Nano je nyní možné snadno ovládat cukr v těle. Před testem musíte do proužku vložit proužek, prorazit prst a aplikovat kapku krve. Po několika sekundách se na obrazovce objeví výsledek, podle kterého můžete posoudit stav osoby. “.

Alena, 23 let, Krasnodar

Existují také negativní recenze, nejčastěji odrážejí problémy s nákupem testovacích proužků pro testování hladiny cukru v krvi. Někteří pacienti nemají rádi skutečnost, že přiložené pokyny jsou psány v nepochopitelném jazyce a příliš malými písmeny.

Glukometr Accu-Chek Performa Nano lze zakoupit na webových stránkách výrobce, v lékárnách a obchodech. Zařízení má atraktivní design, takže v případě potřeby ho můžete dát i přátelům nebo známým.

Glucometer Accu-Chek Performa: návod k použití

  • 14. září 2018
  • Zařízení
  • Černá Natalya

Dnes jsou glukometry pevně zakotveny v životě lidí s diabetem. Bez nich by nebylo možné kontrolovat hladinu cukru v krvi doma. Pro správné a efektivní ošetření je nutné zvolit zařízení, které splňuje všechny potřebné požadavky a přesně odráží situaci. Jedním z nejnovějších zařízení je glukometr Accu-Chek Performa Roche..

Funkce

Toto moderní zařízení kombinuje:

  • stylový design;
  • malá velikost;
  • přesnost indikace;
  • pohodlí při používání.

Jednou z vlastností měřiče Roche Accu-Chek Performa je, že proces měření s ním není vůbec komplikovaný. To vám umožní přesně řídit situaci. Zařízení je také oblíbené u zdravotnického personálu. Zařízení má velký displej s vysokým kontrastem, na kterém jsou výsledky testu dobře odečteny ve velkém počtu s jasným podsvícením.

K výrobě karoserie se používá vysoce pevný plast. Tento měřič má lesklý povrch. Správa se provádí pomocí dvou velkých tlačítek, která jsou umístěna na hlavním panelu. Když se na to podíváte, vypadá to jako klíčenka z poplachu. Díky své malé velikosti se perfektně hodí do malé kabelky. Glukometr Accu-Chek Performa může být bez problémů používán lidmi různého věku, což je možné díky jeho vynikajícím technickým parametrům a pohodlnému lesklému pouzdru. Přítomnost speciální rukojeti umožňuje ovládat hloubku vpichu. Tyto položky jsou pečlivě zapsány v měřidle Accu-Chek Performa. Tento typ možnosti umožňuje bezbolestně a rychle odebírat krev..

Zařízení váží 60 gramů a jeho rozměry jsou 6,9 x 4,3 x 2 cm. Označuje hodnoty glukózy před a po jídle. Kromě toho zařízení vypočítá průměrná data uložených výsledků po dobu 7, 14 a 30 dnů. Měřič se automaticky zapne a vypne po 2 minutách po dokončení postupu.

Odběr krve se provádí kapilární metodou. Po aplikaci kapky krve na test bude odpověď připravena ve velmi krátké době. Měřič je vybaven funkcí paměti, která ukládá přibližně 500 odečtů s časem a datem. Výsledky musí být přeneseny kabelem do osobního počítače. Dostupná baterie je určena pro přibližně 2000 měření.

Glukometr Accu-Chek Performa je vybaven další pohodlnou funkcí - budíkem, který uživateli připomene, že je čas provést další studii. Je možné nastavit 4 pozice pro upozornění, kde se po každých pár minutách signál bude opakovat 3krát. Toto zařízení může varovat před hypoglykémií. Za tímto účelem se do něj zavede kritický výsledek doporučený lékařem a zařízení okamžitě vydá signál.

Tento typ měřiče je plně v souladu se všemi požadavky týkajícími se přesnosti měření. Od prováděných v laboratoři se liší o 10%, taková chyba se považuje za mizernou.

Zařízení

Standardní sada glukometru Accu-Chek Performa obsahuje:

  • samotné zařízení;
  • neobvyklé zkušební proužky vybavené kódovým štítkem;
  • piercingové zařízení;
  • lancety;
  • kontrolní dvouúrovňové řešení;
  • baterie;
  • případ.

Kódování zařízení

Za prvé, zařízení musí být kódováno. Chcete-li to provést, vypněte ji a zapněte ji. Vložte kódový štítek s číslem od něj úplně do konektoru. Pokud se zařízení dříve používalo, měl by se starý talíř vyjmout a nový.

Testovací proužky

Testovací proužky pro toto zařízení jsou vyráběny pomocí unikátní technologie. Zaručuje důkladné ověření naměřených hodnot. Testovací proužky glukometru Accu-Chek Performa mají šest pozlacených kontaktů, které se přizpůsobují kolísání teploty a vlhkosti a také on-line kontrolu:

  • činnost skupiny;
  • množství krve pro test;
  • integrita pásu.

Kontrolní test zahrnoval dvouúrovňový roztok, konkrétně s vysokou a nízkou koncentrací glukózy. To je nutné, pokud náhle obdržíte podezřelá data, stejně jako při použití nového balení proužků a po výměně staré baterie za novou..

Vlastnosti spotřebního materiálu

Sada nového zařízení má černý kódový čip, který je potřebný pro jednorázové kódování zařízení. Musí být zasunut do zásuvky umístěné na boku měřiče.

Datum spotřeby spotřebního materiálu by mělo být vždy zkontrolováno - před každou relací odběru krve pro nastavení hladiny cukru. Po otevření zkumavky je nutné se zaměřit pouze na datum uvedené na plastové nádobě a kartonovém obalu. Analyzátor a spotřební materiál by měly být skladovány za vhodných podmínek. Na kartonové krabici s pruhy, jako na pouzdru na tužky, je zobrazen zelený čtverec. To znamená, že spotřební materiál neinterferuje s maltózou..

Proužky této řady jsou kalibrovány krevní plazmou. Abychom porozuměli výsledkům ve vztahu k normě, měly by být na stole, což doporučila v roce 1999 Světová zdravotnická organizace.

Návod k použití

Pro uživatele je k dispozici kompletní sada pokynů, která popisuje, jak používat měřič Accu-Chek Performa. Nejprve se musíte před procedurou ujistit, že vše, co potřebujete, je v blízkosti, jako jsou vatové tampony, alkohol, piercing pero, glukometr, proužky a jednorázové lancety. Ruce musí být důkladně omyty a usušeny..

V sadě s touto odrůdou je speciální zařízení „Accu-Chek Multikliks“. Jeho hlavní funkcí je získat kapku krve pro analýzu. Musíte se ujistit, že je připravena k použití, konkrétně, že se nic nezlomí, vše je sterilní.

Testovací proužek je třeba zasunout podle směrové šipky do konektoru speciálně pro tento účel - poté se glukometr zapne. Na obrazovce se objeví kód, který musí být porovnán s číslem uvedeným na obalu. Pokud se neshoduje, je třeba akci opakovat..

Doma se prst nejlépe ošetří ne alkoholem, ale mýdlovou vodou při pokojové teplotě a nejlépe osuší fénem, ​​nikoli ručníkem. Poté proveďte propíchnutí, je vhodné si dopředu masírovat prst. To zvýší průtok krve, není nutné ho extrahovat silou, protože mezibuněčná tekutina poskytne zkreslený výsledek. To je důvod, proč je nejlepší vzít si druhou kapku k analýze a první setřít sterilním tamponem. Pro analýzu stačí 0,6 μl krve. Poté se na testovací proužek nanese kapka v místě, které je označeno žlutě. Po 5 sekundách na obrazovce uvidíte výsledek, který je s přesností srovnatelný s laboratorní studií.

V případě, že zařízení postrádá krev, objeví se odpovídající snímek a měřič také vydá specifický signál. Bude možné doplnit jeho množství na stejném proužku do 5 sekund. Varovný signál vás upozorní na překročení limitu cukru v krvi. Toto zařízení je kalibrováno na plazmu, proto krev pro analýzu lze odebrat z předloktí nebo dlaně a je na lačný žaludek. V tomto případě však výsledek nebude vždy pravdivý..

Po dokončení postupu musí být spotřební materiál, jednorázové jehly a proužky zlikvidovány..

Rozdíly nano modelu

Glukometr Accu-Chek Performa Nano je variantou přístroje Accu Chek Performa, ale pouze malými rozměry: 43 x 69 x 20 mm. Váží pouze 40 gramů. Přestože již není k dispozici, lze ji stále zakoupit v lékárnách nebo v internetových obchodech. Má své vlastní pozitivní stránky, jako například:

  • hezký vzhled;
  • velký displej s podsvícením a čistým obrazem;
  • ulehčit;
  • kompaktnost;
  • obrovská paměť pro asi 500 testů;
  • komplexní ověření výsledků a možnost jejich přenosu do osobního počítače;
  • dlouhá životnost baterie - téměř 2000 měření;
  • zkontrolovat dostupnost.

Toto zařízení má vysokou funkčnost: vypočítává průměrnou hodnotu, značky před a po jídle, jsou zde varovné a upomínkové signály. Glukometr Accu-Chek Performa Nano poskytuje spolehlivé informace a také splňuje všechny ukazatele přesnosti. Přístroj provádí rozsáhlý krevní test na cukr v něm pomocí elektrochemické metody biosenzoru.

nevýhody

Nevýhodou glukometru Accu Chek Perform je vysoká cena a častý nedostatek spotřebního materiálu. Přestože vysoké náklady na úsek lze považovat za minus, protože zcela splňuje nejvyšší ukazatele kvality.

Recenze

Glukometr Accu-Chek Performa, jehož recenze jsou mimořádně pozitivní, je spolehlivý a má další pohodlnou funkci. Mnoho uživatelů ocenilo stylový design zařízení a kompaktní pouzdro, které se ženám líbí nejvíce. Toto zařízení nové generace vám umožňuje analyzovat hladinu cukru v krvi jednoduše, pohodlně a rychle. Poté, co dokončil jen několik měření, v budoucnu je uživatel provede na stroji.

Každý ví, že diabetes je závažné a nebezpečné onemocnění, které vyžaduje neustálé sledování. Obzvláště pro to doma používají pacienti speciální zařízení. Měřič krevní glukózy Accu-Chek Performa je tím pravým zařízením pro kohokoliv s diabetem. Pokud budete dodržovat jednoduchá pravidla pro používání a skladování zařízení, můžete hladinu cukru v krvi kontrolovat mnoho let.

Glukometr Accu-Chek Performa: recenze, instrukce, cena, recenze

Glukometr Accu-Chek Performa vyrábí slavná německá společnost Roche. Vysoká přesnost výsledků potvrzuje mezinárodní norma ISO 15197: 2013. Elektrochemická metoda měření umožňuje na rozdíl od fotometrické metody kontrolovat glukózu při osvětlení jakékoli intenzity. Zařízení má malou kompaktní velikost a nemusí být kódováno. Zařízení má neomezenou záruku, podle které můžete v případě poruchy získat novou zcela zdarma.

Specifikace

Měřič má kompaktní rozměry - 94 x 52 x 21 mm a snadno se vejde do dlaně. Prakticky se necítí v ruce, protože je prakticky beztíže - pouze 59 g, a to s ohledem na baterii. K provedení měření potřebuje přístroj pouze jednu kapku krve a 5 sekund, než zobrazí výsledek. Metoda měření je elektrochemická, umožňuje nepoužívat kódování.

  • výsledek je uveden v mmol / l, rozsah hodnot je 0,6 - 33,3;
  • kapacita paměti je 500 měření, je jim uvedeno datum a přesný čas;
  • je možný výpočet průměrných hodnot za 1 a 2 týdny; měsíc a 3 měsíce;
  • K dispozici je budík, který lze přizpůsobit vašim požadavkům;
  • je možné označit výsledky, které byly dosaženy před a po jídle;
  • měřič sám informuje o hypoglykémii;
  • splňuje kritérium přesnosti ISO 15197: 2013;
  • měření zůstávají velmi přesná, pokud používáte zařízení v teplotním rozmezí od +8 ° C do +44 ° C, výsledky mohou být mimo tyto limity nepravdivé;
  • menu se skládá z intuitivních znaků;
  • Lze bezpečně skladovat při teplotách od -25 ° C do +70 ° C;
  • záruka nemá žádný časový limit.

Glukometr Accu-Chek Performa

Při nákupu glukometru Accu-Chek Performa si nemusíte dělat starosti s tím, že si musíte hned koupit něco jiného - vše, co potřebujete, je součástí startovacího balíčku.

Krabice by měla obsahovat:

  1. Samotné zařízení (okamžitě nainstalovaná baterie).
  2. 10-dílné testovací proužky.
  3. Piercingové pero Softclix.
  4. Jehly pro ni - 10 ks..
  5. Ochranný obal.
  6. Návod k použití.
  7. Záruční list.

Výhody a nevýhody

Ve světě je mnoho glukometrů, každý má své pozitivní i negativní stránky. Někteří lidé, kterým je diagnostikována cukrovka poprvé, se rozhodují na principu „levného - ne špatného“. Ale nemůžete ušetřit na svém zdraví. Chcete-li zjistit, které zařízení vyhovuje všem individuálním požadavkům konkrétní osoby, musíte si pečlivě přečíst vlastnosti každého z nich a identifikovat výhody a nevýhody.

Výhody glukometru Accu-Chek Perform:

  • nevyžaduje kódování;
  • stačí jedna malá kapka krve k měření;
  • doba měření nepřesahuje 5 sekund;
  • velký displej, který vám umožní pohodlně používat přístroj i pro osoby se slabým zrakem;
  • velké množství paměti se schopností vypočítat průměrné hodnoty;
  • existuje budík připomínající další rozměr;
  • zařízení je nakonfigurováno tak, aby upozorňovalo na hypoglykémii;
  • znakové menu;
  • neomezená záruka a možnost bezplatného výměny zařízení za nové.

Minusy:

  • náklady na testovací proužky;
  • Nelze přenášet data do počítače přes USB.

Testovací proužky pro Accu-Chek Performa

Abyste získali správné pruhy, musíte si uvědomit, že Accu-Chek vyrábí několik typů: Asset a Performa. K dispozici je také kazeta s náplní, mobilní, ale i podle jejího vzhledu můžete pochopit, že zařízení nebude fungovat.

Pro toto zařízení jsou vhodné pouze testovací proužky Performa. Vyrábí se v 50 a 100 kusech v balení. Skladovatelnost zkušebních proužků se při otevírání zkumavky nesnižuje.

Poučení o použití

Před prvním použitím si musíte pečlivě přečíst pokyny, pokud je to nutné, sledovat video v síti a ujistit se, že máte po ruce všechna potřebná zařízení a jejich data vypršení platnosti.

  1. Nejprve musíte umýt ruce mýdlem a důkladně je osušit - testovací proužky netolerují mokré ruce. Poznámka: je lepší používat teplou vodu, studené prsty cítí bolest ostřeji.
  2. Připravte si jednorázovou lancetu, vložte ji do propichovacího zařízení, sejměte ochranné víčko, vyberte hloubku propíchnutí a pomocí knoflíku uchopte držadlo. Pokud je vše hotové správně, mělo by se na pouzdro rozsvítit žluté oko.
  3. Suchou rukou vyjměte nový zkumavkový proužek zkumavky a vložte do měřiče zlatým koncem vpřed. Zapne se automaticky.
  4. Vyberte prstu pro proražení (nejlépe boční povrchy vycpávek), pevně stiskněte propichovací rukojeť, stiskněte tlačítko.
  5. Měli byste chvíli počkat, až se odebere kapka krve. Pokud to nestačí, můžete masírovat malé místo poblíž vpichu.
  6. Přiveďte glukometr pomocí testovacího proužku a lehce se dotkněte krve jeho špičkou.
  7. Během zpracování informací držte kousek bavlněné vlny alkoholem, který propíchne.
  8. Po 5 sekundách poskytne Accu-Chek Performa výsledek, můžete označit „před“ nebo „po“ jídle. Pokud je hodnota příliš nízká, zařízení upozorní na hypoglykémii.
  9. Vyhoďte z testovacího proužku testovací proužek a jehlu. V žádném případě byste je neměli znovu použít!
  10. Po vyjmutí testovacího proužku ze zařízení se automaticky vypne.

Cena elektroměru a spotřebního materiálu

Cena sady je 820 rublů. Obsahuje glukometr, propichovací pero, lancety a testovací proužky. Jednotlivé náklady na spotřební materiál jsou uvedeny v tabulce: